Alle lessen worden gegeven door een gediplomeerd en bij de Raad van Beheer geregistreerde kynologisch instructeur.
Alle lessen worden gegeven door een gediplomeerd en bij de Raad van Beheer geregistreerde kynologisch instructeur.

Wees op tijd

Vanwege persoonlijke prioriteiten zullen er in de komende zomerperiode géén nieuwe puppygroepen starten. Reeds geplande groepen en de jonge hondenschool blijven ongewijzigd.

Het wordt op deze pagina vermeld wanneer er weer ingeschreven kan worden voor de pups in het najaar. 

‐----‐-------------------------------------------------


LET OP!! Mail van a Lot of...komt helaas soms de eerste keer in de spam terecht. Heb je ons gemaild en wacht je na 3 werkdagen nog op reactie? Kijk dan ook even in je spam box!      

 

Pre puppylessen

 Een vliegende start in aanloop naar de groepslessen toe

Bij a Lot of... zijn we voorstander van trainen in kleine groepen (max 5 deelnemers). Wij creëren daarbij een leuke, positieve en veilige leeromgeving voor zowel eigenaar als hond, waarbij we ook van elkaar leren en er genoeg tijd en aandacht is voor iedereen. Zo krijgt u wel maatwerk voor u en uw hond, met de voordelen van het trainen samen met anderen.

Het kan zijn dat direct starten in een groep nog niet mogelijk is, u heeft zich al aangemeld voor de puppyschool, maar moet nog een paar weken overbruggen voor deze begint.  Die allereerste weken met een pup in huis zijn echter wel heel belangrijk om al samen aan de slag te gaan.

In dit soort situaties zijn de pre puppylessen en goede oplossing! Dit zijn lessen van ca. 30 minuten waarin we kennismaken, vragen beantwoorden, spelletjes doen en ook al wat kleine oefeningen voor thuis uitleggen ter overbrugging naar de groepslessen toe.  

 

De pre puppylessen kosten 15,- per les.

Puppy en jonge hondenschool

Wilt u graag in een klein groepje met uw pup of (jonge) hond leren samenwerken? Hem of haar belangrijke zaken leren als bij je komen als je roept, rustig wandelen aan een ontspannen lijn en niet tegen visite opspringen? En vindt u het ook belangrijk dat u uw hond leert 'lezen' en belangrijke signalen herkent om de band nog sterker te maken? Dan is de puppy en jonge hondenschool wat voor u! Alle lessen worden gegeven door een gediplomeerd en bij de Raad van Beheer geregistreerde kynologisch instructeur.

 Puppyschool

(puppycursus voor pups van 9 tot ca. 18 weken)

Uw kleine pup zit in een belangrijke fase van zijn leven. De start van de socialisatie is al bij de fokker gemaakt, maar nu ligt het vervolg in uw handen.  Wij helpen u daar graag bij met een leuke mix van fun en gehoorzaamheid!

In onze puppycursus van 8 weken leren u en uw pup de beginselen van gehoorzaamheid, maar komen ook zaken als veiligheid, gezondheid, omgang met kinderen, volwassenen en andere honden en de dierenarts aan bod. U leert de lichaamstaal van uw hond herkennen en daar op in te spelen en de band te versterken. De groepjes zijn klein, zodat u maatwerk krijgt voor uzelf en uw pup, met daarbij wel de voordelen van het samen trainen en leren. Een goede basis voor een mooie toekomst!

 

In een leuke mix van fun en gehoorzaamheid worden belangrijke oefeningen voor een goede sociale huishond aangeleerd, maar leren jullie elkaar ook beter te begrijpen en samen plezier te maken! 

 

Het tarief voor de puppycursus is 120,- euro voor 8 lessen.

Wilt u meedoen of meer informatie over inhoud, data en tijden? Vul dan het formulier in op de contactpagina van deze website. Wij nemen dan spoedig contact met u op!

Let op: de mail van a Lot of...komt de eerste keer soms in de spam terecht. Heeft u nog geen reactie van ons ontvangen? Check dit dan ook altijd even.

Jonge hondenschool

Vervolgcursus voor honden vanaf ca. 16 weken die een basis/puppycursus hebben gevolgd

 Uw pup begint al een grote hond te worden. En daarmee komt hij ook in de puberteit. De hormonen beginnen een rol te spelen en het lijkt af en toe wel of hij alles wat hij geleerd heeft is vergeten! Geen paniek, dit hoort er bij, maar het is wel belangrijk om hier nu goed mee om te gaan. In deze vervolgcursus gaan we verder met de belangrijke onderdelen van de gehoorzaamheid en bouwen we deze verder uit in tijd en niveau. Uw hond leert meer beheersing te krijgen en kalm te zijn op momenten dat dat gewenst is. U leert uw hond nog beter te begrijpen en daardoor meer controle te krijgen over uw hond in de dagelijkse praktijk zoals in uw gezin, op reis of andere openbare gelegenheden. Daarnaast blijft het fun aspect onverminderd een belangrijk onderdeel van de lessen!

In de laatste lessen van deze training wordt waar mogelijk ook aandacht besteed aan mogelijke vervolgactiviteiten die u met uw viervoeter kunt gaan oppakken. Denk hierbij aan sporten als agility of hoopers of bijvoorbeeld speuren en dogdance. Samen groeien naar een dreamteam!

 

Het tarief voor deze vervolgcursus is 95,- euro voor 7 lessen.

Neem gerust contact op voor meer informatie over inhoud, instroommogelijkheden, data en tijden!

Genoemde tarieven per 1 juli 2023

 

Aandacht en tijd om thuis te oefenen

De realiteit: Uw pup gaat geen perfect luisterende, sociale, volwassen hond worden van enkel 1x per week een uurtje trainen op de hondenschool. De band opbouwen, elkaar leren vertrouwen en de commando's en oefeningen die zijn uitgelegd verder leren beheersen, vraagt ook om motivatie en oefening thuis.

Uiteraard helpen we u hier ook graag bij! In de lessen krijgt u hiervoor tips om dit makkelijk tijdens de dagelijkse activiteiten thuis te kunnen integreren, zodat het geen 'moetje' wordt, maar leuk om samen thuis mee aan de slag te gaan. 

En al vraagt het soms tijd en veel geduld: investeren in de opvoeding van en het samenwerken met uw hond in zijn jonge jaren gaat u veel profijt opleveren als hij ouder is!

 

Lesdagen/openingstijden hondenschool

De hondenschool is geopend op woensdag en zaterdag.

Heeft u interesse of vragen over de inhoud van onze trainingen of mogelijkheden t.a.v. planning, data en tijden? Neemt u dan gerust contact op. 

Cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.


De locatie van de hondenschool Volkel/Boekel

Je vindt ons aan de Haverkampstraat in Volkel. Gunstig gelegen tussen Boekel en Volkel en daarmee goed bereikbaar voor de regio Uden, Veghel, Gemert, Erp etc.  

 

Route en parkeren: Rijd de straat door totdat u bijna aan het einde bent (doodlopend) en u aan de rechterkant een hoge heg ziet.  Graag alleen parkeren aan de rechterkant van de weg, direct naast deze hoge heg (let op de sloot!) of, indien er daar geen plaats meer is, op de vrije zij-parkeerplaatsen aan de inrit van het woonhuis van nummer 7A (aub niet op de inrit zelf parkeren en niet voor de huizen van de buren)