Je kan direct van start met onze pré puppylessen! 

Heb je je hondje al een paar weken eerder in huis dan de start van de groepslessen?  Geen nood! Onze pré puppylessen vanaf 9 weken bieden een mooie aanloop naar de groepstrainingen zodat je direct met je hondje aan de slag kan.

 

Planning  groepen Puppyschool:

Start 14 oktober: - vol- 

Start 29 oktober: - vol - 

Start 14 november: wachtlijst (zaterdagochtenden 09:00) 

Start 9 december: nog 3 plekken vrij (woensdagochtenden 09:00)

 

Schrijf je snel in zodat jij en je hondje van een plaats verzekerd zijn!

Graag tot ziens bij a Lot of...! 

 

 

Puppy en jonge hondenschool

 

Wilt u graag in een klein groepje met uw pup of (jonge) hond leren samenwerken? Hem of haar belangrijke zaken leren zoals bij je komen als je roept, rustig wandelen aan een ontspannen lijn en niet tegen visite opspringen? En vindt u het ook belangrijk dat u uw hond leert 'lezen' en belangrijke signalen herkent om de band nog sterker te maken? Dan is de puppy en jonge hondenschool wat voor u!

Alle lessen worden gegeven door een gediplomeerd kynologisch instructeur.

 

Puppyschool

(puppycursus voor pups van 9 tot 20 weken)

Uw kleine pup zit in een belangrijke fase van zijn leven. De start van de socialisatie is al bij de fokker gemaakt, maar nu ligt het vervolg in uw handen.  Wij helpen u daar graag bij met een leuke mix van fun en gehoorzaamheid!

In onze puppycursus van 10 weken leren u en uw pup de basisbeginselen van gehoorzaamheid, maar komen ook zaken als veiligheid, gezondheid, omgang met kinderen, volwassenen en andere honden en de dierenarts aan bod. U leert de lichaamstaal van uw hond herkennen en daar op in te spelen en de band te versterken. Deze lessen zijn vooral ook erg leuk om te leren samenwerken en spelenderwijs te leren. Een goede basis voor een mooie toekomst!

 

In een leuke mix van fun en gehoorzaamheid worden belangrijke oefeningen voor een goede sociale huishond aangeleerd, maar ook elkaar beter te begrijpen en plezier te maken! 

 

Het tarief voor de puppycursus is 100,- euro voor 10 lessen.

Wilt u meedoen of meer informatie over inhoud, data en tijden? Vul dan het formulier in op de contactpagina van deze website of mail naar a-lot-of@outlook.com.

Jonge hondenschool

(vervolgcursus voor honden vanaf ca. 20 weken)

 Uw pup begint al een grote hond te worden. En daarmee komt hij ook in de puberteit. De hormonen beginnen een rol te spelen en het lijkt af en toe wel of hij alles wat hij geleerd heeft is vergeten! Geen paniek, dit hoort er bij, maar het is wel belangrijk om hier nu goed mee om te gaan. In deze vervolgcursus gaan we verder met de belangrijke onderdelen van de gehoorzaamheid en bouwen we deze verder uit in tijd en niveau. Uw hond leert meer beheersing te krijgen en kalm te zijn op momenten dat dat gewenst is. U leert uw hond nog beter te begrijpen en daardoor meer controle te krijgen over uw hond in de dagelijkse praktijk zoals in uw gezin, op reis of andere openbare gelegenheden. Daarnaast blijft het fun aspect onverminderd een belangrijk onderdeel van de lessen!

In de laatste lessen van deze training wordt waar mogelijk ook aandacht besteed aan mogelijke vervolgactiviteiten die u met uw viervoeter kunt gaan oppakken. Denk hierbij aan sporten als agility of hoopers of bijvoorbeeld speuren en dogdance. Samen groeien naar een dreamteam!

 

Het tarief voor deze vervolgcursus is 90,- euro voor 8 lessen.

Neem gerust contact op voor meer informatie over inhoud, instroommogelijkheden, data en tijden!

1 op 1 / pré puppylessen

Bij a Lot of... zijn we voorstander van trainen in kleine groepjes. Wij creëren daarbij een leuke, positieve en veilige leeromgeving voor zowel eigenaar als hond, waarbij we ook van elkaar leren en er genoeg tijd en aandacht is voor iedereen.

Toch zijn er soms situaties dat starten in een groepje (nog) niet mogelijk is.

U heeft zich bijvoorbeeld al aangemeld voor de puppyschool, maar moet nog een paar weekjes overbruggen voor deze van start gaat.  Die allereerste weken met een pup in huis zijn echter wel heel belangrijk om al samen aan de slag te gaan.

In dit soort situaties zijn de pré puppylessen en goede oplossing! Dit zijn lessen van ca. 30 minuten waarin we kennismaken, spelletjes doen en ook al wat kleine oefeningen voor thuis uitleggen ter overbrugging naar de groepslessen toe. 

 

 Indien u zich al heeft aangemeld voor de volledige puppycursus en vooraf in overleg pré puppylessen komt volgen is de prijs per losse les 15,-.

Aandacht en tijd om thuis te oefenen

De realiteit: Uw pup gaat geen perfect luisterende, sociale, volwassen hond worden van enkel 1x per week een uurtje trainen op de hondenschool. De band opbouwen, elkaar leren vertrouwen en de commando's en oefeningen die zijn uitgelegd verder leren beheersen, vraagt ook om motivatie en oefening thuis.

Uiteraard helpen we u hier ook graag bij! In de lessen krijgt u hiervoor tips om dit makkelijk tijdens de dagelijkse activiteiten thuis te kunnen integreren, zodat het geen 'moetje' wordt, maar leuk om samen thuis mee aan de slag te gaan. 

En al vraagt het soms tijd en veel geduld: investeren in de opvoeding van en het samenwerken met uw hond in zijn jonge jaren gaat u veel profijt opleveren als hij ouder is!

 

Lesdagen/openingstijden hondenschool

Er wordt lesgegeven op:

  • Woensdagochtend en woensdagavond (pups)
  • Donderdagavond (varieert, vraag naar de planning)
  • Zaterdagochtend (varieert, vraag naar de planning)

 

Heeft u interesse of vragen over de inhoud van onze trainingen of mogelijkheden t.a.v. planning, data en tijden? Neemt u dan gerust contact op. 

Cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.


De locatie van de hondenschool in Boekel

U vindt onze locatie in Boekel aan het einde van de Bernhardstraat (doodlopend) aan de rechterkant net voorbij de volkstuinen.