Even voorstellen...

Mijn naam is Dionne van de Nostrum.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar dieren altijd een grote rol hebben gespeeld. Van kippen en konijnen tot honden, katten, paarden, varkens en koeien, het was er allemaal!

 

Wat honden betreft zijn het in de eerste jaren met name de kleine terriërs geweest die ons overal in bijstonden (Yorkshire en Jack Russell). Later gingen mijn ouders over op ‘een maatje groter’ en kwam er een Oud Duitse Herder het team versterken.

Met mijn eerste eigen hond, Jack Russell Terriër Beer, heb ik voor het eerst kennis gemaakt met hondentraining en begeleiding. Samen hebben we tot GG2 getraind waar hij regelmatig opviel als kleine ‘eigenwijze’ Jack tussen de andere rassen. 

In juni 2021 is hij op de leeftijd van 14,5 jaar overleden.  Hij heeft voor altijd een bijzonder plaatsje in ons hart.

 

Met Lot, mijn nu ruim 8 jaar oude Nova Scotia Duck Tolling Retriever (en naamgeefster van de hondenschool) ben ik ook begonnen bij de zo belangrijke basis in opvoeding en gehoorzaamheid. Nu zijn we met name actief in dogdance en detectie. 

 

En dan hebben we Axl, een Australian Cattle Dog die in het voorjaar van 2021 als pup bij ons is komen wonen.  Een kerel met karakter die elke dag een beetje meer leert van de wereld. Hij heeft balans en coördinatie voor pups en jonge honden gedaan. Daarna aan de slag met detectie waarbij we ondertussen level 4 van Scent Imprint for Dogs hebben behaald. Daarnaast trainen we Rally-Obedience waar hij veel plezier in heeft. 

 

Mylo, de 8 jarige Border Collie van mijn vriend completeert ons 'samengestelde gezin'. Hij is met zijn baas actief in agility en mag ook af en toe mee naar de schapen.

 

Mijn honden zijn mijn maatjes, hobby en sport tegelijk!

 

In 2019 heb ik mijn diploma Kynologisch Instructeur behaald bij HACR (geaccrediteerd bij de Raad van Beheer).

Deze dient elke 3 jaar te worden verlengd, wat enkel kan als er aan de nascholingsvereisten is voldaan. 

 

Jaarlijks volg ik diverse nascholingstrainingen, cursussen en opleidingen om mijn kennis up to date te houden.

 

Vanuit mijn reguliere werk en opleiding in het HR vakgebied heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van mensen in hun werk en loopbaan. Dit in combinatie met mijn diploma Kynologisch Instructeur, trainer in gedrag en gehoorzaamheid en hobby en sport met mijn eigen honden, geeft mij de motivatie om mensen te willen helpen de samenwerking en de band met hun viervoeter te versterken. En laten we dan eens bij het begin beginnen: 

In de puppytijd!